Pomocí funkce Sdílení polohy Google můžete sledovat své blízké


Zdá se těžké si to teď představit, ale není to tak dávno, že jste se s někým nemohli jednoduše spojit kdykoli jste chtěli. Jakmile bylo vaše dítě, manžel nebo přítel z dohledu, neměli jste doslova možnost vědět, jestli je něco špatně, až dlouho poté.

Mobilní telefon vytvořil tuto věc z minulosti, ale chytré telefony využily možnosti udržet si přehled o lidech, na kterých vám záleží, na další úroveň.

Ať už máte zařízení se systémem Android nebo iOS, můžete nyní svou polohu trvale sdílet s jiná osoba a nechte je udělat to samé pro vás.

Co to znamená, že můžete kdykoli zjistit, kde se nacházejí, pomocí aplikace Mapy Google nebo na webových stránkách. A co je nejdůležitější, vždy budete mít možnost vidět jejich poslední známé umístění a také kolik baterie v telefonu zbývá.

Je zřejmé, že uživatelé iPhone mohou používat aplikace jako Najít telefon nebo Najít přátele, které jsou lepší volbou než Mapy Google, ale stále stojí za to vědět. Pro uživatele systému Android je to skvělá volba.

Sdílení polohy prostřednictvím GoogleMaps

Než může kdokoli sdílet svoji polohu, musí mít oba lidé účet Google a být v seznamu kontaktů druhého. K tomu dojde automaticky, pokud si někdo z vás někdy poslal zprávu přizpůsobenou Hangouts.

Protože vaše mobilní zařízení je něco, co lze sledovat, můžete tak učinit pouze z telefonu. Pokud na webu přejdete na tuto funkci, můžete zobrazit pouze místa, která s vámi sdílíte. Ať už používáte systém iOS nebo Android, proces je v podstatě identický.

Nejprve otevřete aplikaci Mapy Google. Chcete-li sdílení polohy fungovat, musíte být přihlášeni.

Nyní klepněte na ikonu hamburgerzcela vlevo.

Zvolte Poloha Sdílení>Přidat lidi.Je to malá ikona, která vypadá jako plus vedle malého člověka.

Nyní vyberte, jak dlouho chcete sdílet svou polohu. Ve výchozím nastavení je nastavena na jednu hodinu.

Potom klepněte na Vyberte položku Lidé.

Do tohoto pole zadejte e-mailovou adresu osoby, se kterou chcete sdílet svou polohu.

Jakmile si vyberete správnou osobu a potvrdíte, uvidí v aplikaci Mapy Google vaši polohu v reálném čase. Nyní se už nikdy nebudete muset starat o to, kde jsou vaši blízcí znovu!

Pamatujte, že aby to všechno fungovalo, musíte v telefonu změnit několik nastavení. Ve vašem iPhone budete muset aplikaci Mapy Google povolit přístup k poloze Vždya budete muset zapnout Obnovení aplikace na pozadí.

Jakmile to uděláte, pak druhá osoba bude moci vaši polohu sledovat nepřetržitě, dokud nebude sdílení vypnuto. Pokud s vámi druhá osoba nesdílí své místo, bude to uvedeno na obrazovce. Klepnutím na tlačítko Žádostmůžete sdílet svou polohu.

Všimněte si, že lidé, kteří může dostat ruce do telefonu, může to zapnout bez vašeho souhlasu. Kdykoli na domovské obrazovce vidíte šipku polohy v horní části telefonu, můžete kdykoli zjistit, kdy se vaše poloha sdílí.

Zkontrolovat a zjistit, které aplikace používá vaši polohu, přejděte do Nastavení - Ochrana soukromí - Služby určování polohy a přejděte dolů, dokud neuvidíte aplikaci, která má vyplněnou fialovou ikonu umístění.

To znamená, že aplikace má nedávno použil vaši polohu. Poté se můžete přihlásit a zkontrolovat, zda je sdílení polohy v případě potřeby vypnuto. Uvidíte také, s kým sdílíte svou polohu, a doufejme, že je chytíte. Užijte si to!

La propiedad intelectual y el desarrollo económico | Stephan Kinsella

Related posts:


10.03.2019