Jak zkontrolovat vaše aplikace Google a Facebook Connected Apps


Jste pravidelným nebo robustním uživatelem nástrojů Google? Používali jste svůj účet Google k přihlášení k aplikacím třetích stran? Často přijímáte kvízy poslané přáteli na Facebooku? Nebo, stejně jako u společnosti Google, jste použili svůj účet Facebook pro přihlášení k aplikacím nebo webovým stránkám třetích stran?

Nakonec jste znepokojeni nedávnými zprávami o společnostech sociálních médií v porušování soukromí? Kromě přísná hygiena hesel a povinného ověření dvou faktorů nebo jednoduše odstranění těchto společností zcela můžete udělat další krok k větší bezpečnosti tím, že budete pravidelně kontrolovat aplikace / moduly / webové stránky, otevřete si účty Google a Facebook.

Níže uvádíme způsoby kontroly, kontroly, kalibrace a odstranění připojených aplikací z účtů Google a účtů Facebook.

Google Připojené aplikace

Předpokládejme, že z času na čas používáte svůj účet Google k přihlášení k aplikacím třetích stran. Dokonce i když si to nemůžete připomenout, mnohokrát si ani neuvědomíte, že dáváte aplikaci přístup do vašeho účtu Google.

Zde je návod Google:

Odstranit přístup třetích stran

Nyní se podívejme, jak monitorovat a odstraňovat tyto připojené aplikace Google. Přihlaste se pomocí svého účtu Google pomocí webového prohlížeče.

Vpravo nahoře na obrazovce se zobrazí vaše profilová fotka. Klikněte na něj a klikněte na Můj účet.

Stránka Můj účet obsahuje několik modulů, , soukromí a preferencí; stojí za to přezkoumat, zvláště průvodce Kontrola zabezpečení.

dole v části Přihlásit se & amp; Securitya vyberte možnost Aplikace s účtem.

, klikněte na Správa aplikacía získejte úplný seznam připojených aplikací.

Společnost Google seskupuje připojené aplikace a nejprve zobrazí 3stranné aplikace, které mají přístup k vašemu účtu. Pod těmito 3 rdstranickými aplikacemi se zobrazí seznam aplikací, které jsou důvěryhodné společností Google a které mají přístup.

Nyní zkontrolujte tyto seznamy pro aplikace, které nejsou známé nebo které již nepoužíváte. Klikněte na jednu z aplikací. Zde uvidíte podrobnosti, včetně toho, kdy byla aplikace schválena a jakou úroveň přístupu má. Chcete-li jej odstranit, klikněte na tlačítko Odebrat přístup.

Google zobrazí vyskakovací okno vysvětlující, přístup k vašemu účtu a použití této aplikace nebo služby znovu, budete potřebovat přístup. Klikněte na tlačítko OK a Google odebere přístup k aplikacím a odebere je ze seznamu.

Pokračujte v odebrání přístupu pro všechny aplikace, které nepoužíváte. A nezapomeňte, že pokud budete muset znovu použít aplikaci třetí strany nebo aplikaci Google, musíte ji znovu autorizovat.

Připojené aplikace Facebook

Mnoho přihlašovacích údajů webových stránek vyžaduje od nových uživatelů, aby se přihlásili pomocí Facebooku. Také, pokud jste použili mnoho populárních sdílených herních a kvízových aplikací na Facebooku, tyto aplikace také přistupují k vašim osobním informacím. Facebook je nyní ve zprávách prominentní kvůli tomu, jak jsou tato data zneužívána. Jako odpověď může Facebook brzy zjednodušit nastavení ochrany osobních údajů. Prozatím je však aktuální, ne tak snadný způsob, jak tyto aplikace připojené k Facebooku zkontrolovat a odstranit.

Po přihlášení do služby Facebook přetáhněte přepínač / šipka v pravém horním rohu obrazovky Facebook. Tím se vystaví váš účet ve službě Facebook a další funkce. V dolní části tohoto seznamu vyberte Nastavení.

Na stránce Obecné nastavení účtu Facebook Aplikace a webyv levém menu.

přístup k účtu prostřednictvím způsobů uvedených výše. Ty se pohybují od zábavných aplikací, jako jsou slova s ​​přáteli, k automatizaci integrací, jako je IF Then, That (IFTTT) a produktivita aplikací jako Hootsuite.

může aplikace zcela jednoduše odstranit zaškrtnutím políčka vpravo a výběrem možnosti Odstranit, jak je uvedeno výše.

vyberte jednu nebo více aplikací a klikněte na tlačítko Odstranit. Zobrazí se další dialogové okno. Zde si všimněte možnosti dalšího zaškrtávacího políčka odkazující na předchozí aktivitu. Zvažte, zda instruovat Facebook, aby také odstranil předchozí příspěvky provedené pomocí aplikace. Pokud například používáte IFTTT k automatickému přidávání příspěvků do služby Blogger, můžete si přesto nechat předchozí příspěvky zůstat.

Zde je několik dalších důležitých poznámek. Po odstranění aplikace nebo webové stránky již nebudou mít přístup k vašim informacím, přesto mohou zachovat dříve sdílené informace. Pokud aplikace nebo webové stránky obsahují vaši e-mailovou adresu, můžete určitě "zrušit odběr", abyste zastavili budoucí e-maily, ale bude nutné kontaktovat přímo vývojáře aplikací nebo webových stránek a zeptat se, co se stane, pokud budou vaše další informace udržovat.

Facebook usnadňuje uživatelům kontaktovat vývojáře aplikací výběrem možnosti "Nahlásit / Kontaktovat" v pravém dolním rohu, když kliknete na aplikaci. Pokud tedy máte zájem, můžete si před odstraněním aplikace nejprve použít tento kontaktní nástroj.

Upravit nastavení ochrany osobních údajů ve Facebooku

Poznámka také, že Facebook umožňuje uživatelům určit expozici že každá připojená aplikace je povolena. Takže i po úplném odebrání aplikací zvážit návštěvu a změnu nastavení ochrany osobních údajů pro každou zbývající aplikaci. Zde je návod.

Pro jednu z aplikací klikněte na Zobrazit a upravit.

Nejprve zkontrolujte Viditelnost aplikace, což znamená, kdo na Facebooku bude moci vidět, že používáte tuto aplikaci. Pro tuto viditelnost můžete vybrat ze seznamu Veřejné, Přátelé, Přátelé kromě známých, Pouze měnebo Vlastní.

Ještě důležitější je zkontrolovat osobní informace poskytnuté aplikaci. U mnoha aplikací může být vyžadován veřejný profil, ale mohou být zrušeny další informace, jako je váš seznam přátel Facebooku, narozeniny, rodné město a vaše e-mailová adresa. Většinou není třeba, aby aplikace přistupovala k vašim stránkám nebo spravovala vaši firmu.

Takže ořízněte přístup pro každou aplikaci nebo je zcela odeberte. Po odstranění již tuto aplikaci nebo webové stránky neuvidíte ve svém seznamu aplikací připojených na Facebook.

Gratulujeme k tomu, že přinášíme určitou malou úroveň kontroly soukromí do pokračujících bitev soukromí, s nimiž se my všichni potýkáme, když používáme weby sociálních médií. Dejte nám prosím vědět o jakýchkoli připomínkách nebo otázkách. Užijte si!

Keep your Google Account safe

Related posts:


12.04.2018